Mentorbarn
Skaber en bedre fremtid for børn og unge i udsatte positioner gennem nære relationer
Mere end 50.000 børn og unge i Danmark lever i udsatte positioner.
Rigtig mange af dem har et meget sårbart netværk - eller mangler det helt.
Mentorbarn etablerer varige relationer for de børn ved at tilbyde dem en ikke-betalt venskabsfamilie, der åbner deres hjem et par gange om måneden og inviterer barnet ind i familiens liv og hverdag.
Erfaring viser, at venskabsfamilierne kan bidrage til trivsel, tryghed, tilknytning og udvikling. Ambitionen er, at de bliver en del af hinandens liv. Også i den svære overgang fra barn til voksen og videre derfra.
Insisterer på, at alle børn og unge har ret til kærlige og stærke relationer
Gennem venskabsfamilier oplever børnene at blive en del af en families helt almindelige hverdag. En hverdag hvor der skal laves lektier, smøres madpakker, dyrkes sport og på et tidspunkt træffes beslutninger om uddannelse, at flytte hjemmefra, hvordan man søger arbejde og alle de andre vigtige og skelsættende oplevelser i livet.
De bliver en del af et omsorgsfuldt, tæt og forpligtende fællesskab, hvor de kan trives, udvikle sig personligt og får den hjælp og støtte, de har brug for gennem deres barndom, ungdom og langt ind i voksenlivet.
"Vi vil skabe en bedre fremtid for de tusindvis af børn og unge i Danmark, der gennem deres opvækst mangler nære og stærke relationer til betydningsfulde voksne. Uanset om de er anbragt uden for hjemmet, er i risiko for at blive anbragt, har problemer i hjemmet eller af andre grunde lever med sårbare relationer."
- Ditte Reedtz, Chef for politik, fonde og samarbejde
Tæt samarbejde med kommunerne
På blot få år er organisationen gået fra at samarbejde med en håndfuld kommuner til nu +35 kommuner landet over. Ambitionen er at brede indsatsen ud til alle landets kommuner.
Den 1. januar 2024 trådte Barnets Lov desuden i kraft, hvor retten til en venskabsfamilie kom med. En stor sejr for Mentorbarn. Foran dem ligger nu et arbejde med implementeringen af loven.